Waarom wordt mijn website niet gevonden?

Je hebt een website laten maken. En dan? Dan begint het pas! Je website moet natuurlijk goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines zodat ze makkelijk gevonden kunnen worden door klanten, partners, nieuwsgierigen… You name it! Met de juiste tips van Boost, staat jouw website in no-time op pagina één in Google!

Wanneer is mijn website zichtbaar?

Van alle bezoekers in Google komt 91.5% niet verder dan de eerste pagina (positie 1-10) en 4.8% niet verder dan de tweede (positie 11-20). Alles boven positie 20 wordt dus door minder dan 4% van de mensen gezien en is daarmee kansloos voor verkeer. Het is dus van cruciaal belang dat jouw website binnen positie 1 tot 10 zichtbaar is.

(SEO)-content = king!

Vanaf het moment dat je jouw website hebt ingediend bij een zoekmachine, wordt deze meteen gecheckt door een ‘crawler’: een digitale robot die jouw website onderzoekt op basis van meta-inhoud, relevante informatie en keywords. Optimalisatie van je website is een continu proces waarbij goede (SEO)-content vooraan staat.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Door het gebruik van een uitgebreid keywordonderzoek kun je goed vindbare content opmaken. Let er wel op dat er geen overload aan zoektermen in de tekst staan. Dat is nadelig voor je rankings.

Het is cruciaal om te blijven investeren in SEO: het kan weken of maanden duren voordat je echt beweging ziet in jouw positie in Google. Blijft daarom telkens optimaliseren en checken. Heb je hier zelf geen kennis van of tijd voor? Bij Boost Creators zijn wij gespecialiseerd in het opmaken van een duidelijk zoekwoordenonderzoek en creëren wij unieke content.

Nog enkele tips om de vindbaarheid van je website te verhogen

  • Check de laadtijd van je website: wanneer je website te traag opent, kan dit bezoekers vervelen en zijn ze al snel weg;
  • XML Sitemap toevoegen: dat is een inhoudsopgave van je website waarmee Google snel een duidelijk overzicht krijgt van je websitestructuur;
  • SSL-certificaat: beveiligde websites krijgen altijd voorrang in zoekresultaten.

Vragen? Neem contact op! 🚀

Bij Boost Creators kunnen we jouw website (beter) vindbaar maken in zoekmachines met de combinatie van techniek, content en design. Kom eens een kop koffie drinken om de mogelijkheden voor jouw website te bespreken.

Wil je weten of je website op dit moment goed scoort? Je kan bij ons een gratis SEO-check laten uitvoeren van jouw website!